Om frøkna

Har alltid hatet å skrive om meg. Føler det ofte blir en søknad til jobb. Det er de samme tomme frasene og adjektivene som blir brukt. Men uansett her er noen ord:

Jeg er hva man diettvis kan kalle en Pescetarianer. Jeg spiser ikke kjøtt, men sjømat (ikke hval eller sel eller hai eller insekter), meieriprodukter og alt av grønnsaker og frukt. Har aldri vært kresen. Selv da jeg spiste kjøtt. For ja, jeg gjorde det frem til jeg var 17 år gammel. Skiftet skjedde 11.11.2005 i et veddemål om hvem som kan gå uten kjøtt lengst. Min konkurrent tapte da hun satte tenna i pinnekjøttet på julaften. Jeg er såpass sta at jeg bare har fortsatt. Neida. Jeg er ikke det, men etter en stund uten kjøtt merket jeg at jeg følte meg bedre og ikke minst tarmen min ble veldig glad! Den brukte mye tid og krefter på å fordøye det røde kjøttet, så jeg fikk nok igjen for det at det er verdt det for meg. Dessuten da jeg var liten bodde jeg på gård i Sverige og vi fikk gjerne en hel og halv gris, samt et par lam av gangen fra Adam og Eva. Våre naboer. Så fra den tiden sitter lukter fra lam og svin ganske klamt. Prøvde en stund å være veganer, men jeg er for glad i ost. Og bestefar grein da jeg sa jeg kutta ut fisk. Skal vel ikke akkurat si at det er derfor jeg spiser sjømat, men siden det ikke er uvenn med tarmen så er det ikke noe jeg velger bort. På hjemmebane blir det ofte vegetarretter, kjøttet jeg tilbereder er til kattene mine. For siden jeg kan bestemme hva jeg kan spise, så ønsker jeg at kattene mine skal kunne spise så godt som de kan og så biologisk riktig for dem. Derfor har jeg til tider preppet rawfood til kattene og velger kattefôr med omhu. Såpass crazy cat lady skal man være med 3 kattepuser i hus!

Det har selvfølgelig skjedd feil hvor jeg har fått i meg kjøtt, men jeg dør ikke så da rister man det av seg og går videre. Jeg bryr meg ikke om hva andre spiser eller hvordan de spiser. Det er ikke opp til meg å bestemme hva som passer din mage. Men må si jeg er ganske lei av de som mener jeg kan spise gress. Du kan spise gress! Jeg foretrekker linser. Har en kjekkas av en kjæreste som spiser kjøtt, men heldigvis for meg så spiser han også grønnsaker og sjømat.

Arbeidserfaringen min består av servitørjobbing, noe jeg har gjort i snart over 10 år. Og jeg tror nok at det er mye derfor jeg er så glad i mat. Det å være rundt fantastiske kokker som har en dyp lidenskap for hva de gjør, hvordan de gjør det og hva de kan gjøre bedre neste gang – er utrolig god inspirasjon! Da jeg har jobbet så lenge med mat så må jeg si at jeg har lagt til meg noen kjipe vaner for de kokkene jeg jobber med nå. Jeg har jo en mening om alt. Hvordan de anretter, hva som er til, hva som kan brukes istedenfor en råvare når vi går tom for den andre. Men det bunner jo bare ut i at jeg liker det. Jeg liker mat. Jeg liker hele prosessen rundt det. For tiden er jeg helghjelp på en restaurant i lille Porsgrunn, som heter Soi5 – Asiatisk gatemat på en fin fin måte. Så det kommer nok til å komme flere innlegg og bilder fra der, vær advart.

Søndag på @soi_5 nam nam! Endelig søndagsåpent og takeaway ?

Et innlegg delt av Dominique Hardy (@frk.hardy)

//Tidligere tekst:

Nothing

And a little about me.

I used to use this site, then i stopped. It did’nt fade or anything, it just stopped. So i threw everything out and startet a new beginning. What i intended for this site last year, but never had the time or mindfullness to complete. Last year was chaos. A lot of changes, mostly good. But this year i have a clear head. I have more time to do me stuff and follow what i wanted to do with this site. To keep in touch with people. Since i keep dropping from the face of the earth for some people of various reasons. This is me telling you about my life, maybe not the most important parts, but at least what i want to share in that time and space.