ferske vårruller

Siden før sommer så har jeg sjesset på ferske vårruller. Det er enkelt, det er godt, det er variert, for du bestemmer akkurat hva du vil ha i. Igår hadde jeg litt ekstra tid, så da kuttet jeg opp litt forskjellige strimler og la bokser med kaldt vann i kjøleskapet. Slik at dagens prepp kunne gå fort unna.

Salt søte ferske vårruller:
Denne oppskriften gir ca 10-12 ferske vårruller.

 • 1/4 knutekål
 • 150 g reker (gikk for reker  i lake denne gangen)
 • 1/2 agurk
 • 1 gulerot
 • 1 søt lang paprika
 • 1/2 mango
 • 1 chili
 • 10 – 12 risark
 • risnudler kokt i misopaste
 • 1 ss sesamfrø

Kutt alt av grønnsaker i strimler, mangoen min var på vei til å bli litt for moden, så den gikk jeg for å ha i litt tykkere skiver enn det andre. Chili i skiver. Slo på panna og tørstekte sesamfrøene gyldne. Når de er ferdig så hell de over i noe annet, hvis ikke så vil de fort bli brent. Kokte opp risnudlene som anvist på pakken og helte av vannet. Så fylte jeg en bolle med oppkokt varmt vann for å dyppe rispapirene i. Med ren og pen fjøl begynte jeg pakke prosessen. Dypp et ark i varmt vann, la den ut på fjøla og la på litt av hver ting.  Rullet så inn en side over grønnsakene og rekene, strammet til og rullettil jeg kom halvveis. Så brettet jeg inn sidene og rullet resten rundt. Det tok en til to ruller før jeg klarte å rulle gode faste former. Og så må man prøve seg litt frem med mengden. Mine ble ganske feite og kunne sikkert hatt bare 2/3 av innholdet i.

Soya dipp:

 • soyasaus
 • 1/2 lime
 • en dært raspet ingefær
 • kvernet pepper
 • sesamfrø

Ingefær i en liten dippbolle, røres ut i søyasaus og tilsettes limesaft. Så litt kvernet pepper over

Det hele ble spist med soyasausen og teriyakisaus for dipping. Fikk også nok til å ta med som matpakke til matpausen på jobb, som alltid er en god bonus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *