Skogens gull i munn

Da favoritten min ønsket å lage soppsuppe (les: jeg skulle lage soppsuppe til ham) ble det automatisk JAAAA! For jeg elsker sopp og jeg elsker deilig varme supper nå som høsten kryper inn. Planen var å plukke litt sopp selv, men pga manglende soppkunnskaper og begrenset viten om hvor man finner skogens gull så ble neste stopp butikken. Der ble det kjøpt inn aromasopp og kantareller.

Skogens gullsuppe:

  • 1,5 l med hakket sopp
  • litt sopp til garnityr
  • 3 sjalotteløk
  • 2 ss smør + 2 ss smør til steking
  • 3 dl matfløte
  • 7 dl buljongvann (jeg brukte grønnsaksbuljong)
  • 1 ss maizena (ristet i en beholder med 1 dl kaldt vann)
  • 3-4 ss balsamico eddik
  • salt og pepper etter smak
  • gressløk (kan sløyfes

Startet med å hakke opp soppen i masse småbiter og finhakket løken. Heiv oppi smør i gryta og lot det smelte og boble litt. Så stekte jeg løken på middels varme til løken ble glassaktig, så heiv jeg i soppen og lot den surre rundt til den datt litt sammen og soppen ser glatt ut. De skal ikke få farge, bare få frem den gode smaken. Deretter helte jeg oppi matfløte og balsamico eddik og lot det småkoke i 5-7 minutter. Spedde inn med buljong. For å få suppen litt tykkere ristet jeg ut maizena i kaldt vann og rørte inn. Smakte så til med salt og pepper.

Stekte soppen i litt olje, når den begynner å få farge så i med smøret og lot det surre rundt på avslått plate. Klipte over vårløk og la oppi sopp rett før servering med litt loff. Nam!

Vanligvis bruker jeg kremfløte i mat. Det er fordi da slipper du jevning, du slipper å prøve å få suppa tykk. Bruker du kremfløte så ville jeg kanskje brukt en dl mer i buljong og sløyfet vann og maizena helt. Kremfløte blir tykk etter at den har kokt litt. Men da må du være flink til å spe inn buljongen slik at du ikke må koke og koke og koke før suppa blir fyldig og kremet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *