sopprisotto og stekt asparges

Jeg elsker risbaserte retter. Spesielt hvis de er kremet og runde og gode i smaken. Litt sånn som denne. Kan vel si at jeg er ganske så glad i sopp og. Jeg er ganske glad i å lage mat på slump, så denne oppskriften blir sånn ca.

Risotto med sopp og asparges

 • 2 dl risottoris
 • 2 sopp
 • 1/2 løk
 • 2 fedd hvitløk
 • 8 små asparges
 • pastinakk
 • 2 ss smør
 • 100 g parmesan fin revet
 • 1,5 dl syrlig eplejuice (kan erstattes med hvitvin, men ta da ca 1 dl)
 • 1 ss soyasaus (kan erstattes med soppkraft om du har)
 • litt grønnsaksbuljon etter smak
 • salt og pepper etter smak

NB! Bruk heller sjalotteløk en vanlig løk og hvitløk, men pga mangel ble det det på meg. Finhakker løk, hvitløk og 1/2 sopp. Rasp opp pastinakken. Steker så dette i panne, pass på så hvitløken ikke brenner seg. Ha så i ris og rør rundt før du heller oppi soyasaus og eplejuice. La det koke inn litt og RØR HELE TIDEN. Dette er ikke en sett på å gå fra rett. Her må det røres hele tiden for et godt og kremet resultat. Kok opp vann når du ser vesken trekker inn så heller du litt og litt vann i og rører. Fortsett i ca 15 min og smak. Sjekk om risen er ønsket konsistens og om smaken er bra. Kutt opp asparges etter ønsket størrelse og hiv i. Etter maks 20 min skal den være ferdig. Da tar du den av plata og hiver i smør og parmesan. Rør rundt og la den sette seg litt før servering.

Ha gjerne litt ekstra parmesan og stekt sopp eller asparges på toppen.
Laget for mye? Vel, i neste post forteller jeg om en kjekk lunsj du kan lage med restene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *