Tomat og egg. Hver for seg, men sammen.

Hjemmelaget tomatsuppe og stekt egg på brødskiva.

 

Rask tomatsuppe:

 • 3 vanlige tomater
 • 12 cherrytomater (eller annen type)
 • 1/2 kinesisk hvitløk
 • 1/4 hvit løk
 • matfløte (eller vanlig, du velger)
 • parmesan
 • persilleolje
 • røkt paprikapulver
 • salt og pepper
 • sukker
 • bakepulver
 • 1 terning grønnsaksbuljong

Kuttet opp løk og hvitløk i makro biter. Surret det i kasserollen til løken var blank og hvitløken gylden i kantene. Hakket opp tomatene og heiv de oppi med 1 ts sukker og bittelitt bakepulver. Sukker og bakepulver ble jeg lært i Italia at tok spissen på tomatene. Er de litt beske/bittre/skarpe i smaken hjelper dette å nøytralisere. Lot det koke til tomatene falt fra hverandre. Blir det litt tørt så spe på med litt vann, det skal ikke svi seg, men tomater har heldigvis mye vann i seg. Dekte tomatene med fløte og topp med to til tre dl vann. Hiv oppi buljong og la den koke 10 minutter. Kjør alt i en mixer eller ta stavmikseren i gryta og kjør det glatt. Smak til med røkt papripapulver, salt og pepper. Ved servering ha litt persilleolje på og raspet parmesan. Du kan godt ha røkt chipotle i hvis du heller vil ha en kick på slutten istedenfor røkt paprika.

Velbekomme!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *