Bærkaka

Når jeg må bake har jeg en super go to oppskrift som alltid blir bra; BÆRKAKA! Når jeg skriver må så mener jeg når man trenger å stresse ned og lage noe du vet blir bra slik at en dårlig dag blir bra. Dette er en kake som tar toppen 40 min inkludert steketid. Den kan fryses, dobles, triples og er god alene eller med krem/is.

Jeg kan ikke ta æren for opskriften, den fant jeg etter å ha googlet “enkel kake med fryste bær”. Det er såpass lenge siden så husker ikke helt hvilket forum det var som postet den. Men uansett takk til deg som la den ut! Den har reddet med ved flere anledninger når jeg har måtte stresse ned eller har blitt bedt om å bake til bursdager eller jobb.

Bærkaka:

  • 75g smør
  • 2 dl sukker
  • 2,5 dl hvetemel
  • 3 egg
  • 1,5-2dl frosne bær (kan byttes med syltetøy og ferske bær)
  • smør og sukker til kanten

Sett ovnen på 200 grader vanlig over og under varme, Smelt smør på lav varme og la det kjøle seg ned. I mellomtiden blander du det tørre sammen før du tilsetter egg. Så rører du inn smøret når det er avkjølt. Veldig viktig at det er avkjølt, hvis ikke så vil kaka smake som en omelett med bær! Når du har rørt det hele sammen så finner du frem en form. Du kan i bunn og grunn bruke hva  du vil, jeg pleier å bruke halv langpanne eller en 22 cm springform. Til nød brødform, men da må du beregne lengre steketid da den blir høyere i toppen.

Smør formen med smør slik at hele er dekt av fett, hell så litt sukker i formen og strø det rundt slik at hele formen er dekt av sukker. Dette gjør det 100 ganger enklere å få kaka ut av formen, spesielt kjekt hvis du har former som ikke er av antistick. Samtidig som den gir hele kaka en karamellisert kant som er ganske digg da bæra er uten sukker og litt syrlige.

Hell så røra over i formen, strø bær over slik du ønsker. Her kan du også bruke syltetøy, da pleier jeg å ta en spiseskje med syltetøy av gangen og dra rundt i røra. Slik at den vil bli litt marmorisert når du deler kaka i biter. Eller du kan bare kladde oppi, du velger. Sett kaka inn i den varme ovnen og la den steke i ca 20 min før du sjekker. Den skal så vidt være gjennomstekt og fast i formen. Har du mye bær på et område så stikk der hvor du bare ser røra. For hvis ikke er det gjennombløtt uansett hvor lenge du lar den stå. I min ovn så ser jeg at den er ferdig når hele har blitt gylden og bæra har sunket nedi. Men prøv deg frem, alle ovner er forskjellige. På nye ovner vil jeg tippe at du ikke trenger å steke så lenge. La den hvile litt før du tar den ut av forma og server!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *