Aasmundsen sin sesamkake

Rakk innom Aasmundsens bakeri i Seljord før jeg skulle videre. Perfekt timet så jeg fikk ferskt brød med meg på hybelen. Sesamkaka så lekker ut og jeg liker sesam, så tenkte at det ikke kunne gå så galt. Og rett hadde jeg. Det var et utrolig godt brød med digg skorpe. Et brød er bare så god som skorpa si, husk det! Så denne gangen ble det ferskt brød med guacamole, stekt sopp, egg og litt blåbær.

Det finnes 1050 forskjellige måter å lage guacamole på, men nesten bare en jeg liker. Og det er sikkert fordi jeg er så vant til den at alt annet smaker rart. Jeg liker den ganske plain. Avokado, olje, sitron, salt og pepper. Til nøds litt chiliflak. Den er ganske basic og man må smake seg frem. I vår familie har vi alltid laget den slik og jeg kommer nok alltid til å lage den slik, med unntak av bytte sitronen ut med lime.

Guacamole:

  • 1 moden avokado
  • 1/2 sitron
  • olivenolje
  • salt og pepper

Deler først avokadoen i to, tar ut steinen og ruter den opp med kniv. Graver ut avokadoen fra skallet over i en skål, skviser sitron over en dæsj med god olivenolje, salt og pepper etter behov. Blir den for syrlig juster med olje og salt. Er den for salt juster med sitron eller lime. Denne har blitt laget fra før jeg ble født og jeg kommer nok til å lage den til den dagen jeg dør. Godt på brødskiva, taco, salat, dip eller alene!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *