wrap it linsesalat og stekte grønnsaker

Når man skal lage kjapp og enkel lunsj går det gjerne motsatt. Men dette er i hvert fall lett å pakke med seg! Her ble det litt lun linsesalat med frisk og crispy salat til og litt persilleolje til topping.

Lun linsesalat:

 • 1.5 dl puy linser
 • 1/2 løk
 • 1/4 squash
 • 2 sopp
 • olje til steking
 • salt og pepper
 • 1 dæsj smør

Kok linsene som anvist på pakken, jeg liker dem med litt tyggemotstand, du gjør som du vil. Skyll godt av og la stå. Kutt opp grønnsakene i ønsket form. Start med å steke løken til den blir glassaktig. så squash og sopp. Når soppen begynner å bli gyllen har jeg oppi smør, salt og pepper. og lar det steke 1-2 minutter. Så har jeg oppi linser og rører det rundt 1 minutt før jeg tar av plata.

Rå crispy salat:

 • 4 blader crisp salat
 • 2 små snacks paprika
 • 1 rødbete
 • 3 snittbønner

Skrellet rødbeta og kuttet den i skiver med ostehøvel. La den så i iskaldt vann slik at fargen ikke skulle smitte over på alt annet. kuttet opp snittbønner og paprika i skiver, brøyt opp salaten i passelige biter. Så blandet jeg det sammen med rødbetta som jeg kuttet i tykke strimler.

Hentet en maislefse og smørte litt persilleolje i bunn, la på rå crispy salat og linsesalat, litt mer persilleolje og litt salt. Skviste over litt lime og så forsvant den rett ned i gapet!

Her kan du bruke det du ønsker av salat og grønnsaker.  Det er bare fantasien som kan stoppe deg, det meste smaker godt med den litt nøtteaktige smaken på puylinsene. Oppskrift på persilleolje finner du her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *