Gøy med spiral

I skapet har jeg hatt en spiralkutter til squash, agurk, gulerot og generelt lange smale grønnsaker, men den har aldri blitt brukt. Eller kanskje i et halvhjertetforsøk på en alt for hard og kjip gulerot. Så jeg tenkte at ved å ta den med opp på hybelen så kanskje jeg kan finne på noe lurt å bruke den til. Vel.. Ta ta! Nå må det sies at jeg knotet en del i starten. Først er det lurt å kjøpe en squash som er ca litt smalere enn selve kuttern. Og så er det lurt og ikke bruke alt for mye kraft, da fungerer den nærmest som en fruktpresse. Ikke det man vil akkurat. Squashsaft anyone? Nei, tenkte ikke det.

Høy mat er gøy mat! Kan nevnes at det hele datt sammen like etter bildet ble tatt. Den funker også fint som lunsj på jobben, men ville nok brukt et eget kammer for mangosalaten neste gang. Da safta ødela en del for smaken etter et par timer i kjøleskapet. Alt smakte spicy mango. Som er godt, men litt kjedelig når fisk og spinatsmaken forsvinner.

Teriyaki laks med spicy mangosalat:

Dette holder til en god frokost og en god lunsj, kan sikkert tilsvare to små middagsporsjoner. Kommer an på hvor hol du er. Og hvor mye du spiser imens du lager maten…

 • 1 neve vasket og tørket spinatblader
 • 1/2 squash til spiralkutting
 • 1 liten salmalaks loin

Spicy mangosalat:

 • 1 moden mango (kan gode være litt al dente, da blir den ikke så rennende)
 • 1.5 lime
 • 1 rød chili, vanlig fra matbutikken
 • salt og sort pepper
 • sesamolje

Kutt opp mangoen slik du ønsker, jeg kuttet i tykke skiver som jeg igjen kuttet i flere mindre biter. Skvis over først en lime og en dæsj med sesamolje. Så salt og rikelig med sort pepper. La den stå 10-15 minutter før du smaker til med lime, salt og sort pepper etter ønske. Den skal være frisk, men du skal kjenne chili og pepperen godt. Jeg liker at den har et kick og har derfor i frø fra chilien også, men det er opp til deg.

Teriyaki laks:

 • Teriyakisaus
 • 1 salmalaks loin
 • salt og pepper
 • nøytral olje til steking

Kuttet laksen i skiver (husker ikke hvor mange, for spiste en del av de imens jeg stekte). Stek på middels høy varme til gylden og du ser den er halvveis gjennomstekt. Når du snur så krydrer du på den stekte siden. På andre siden skal den stekes i knapt et halv minutt. Det gjør ingenting om de er litt rå, de vil uansett stekes litt etter at de taes av panna. Men vær kjapp, laks blir fort tørt og da er det ganske kjipt uansett hvor mye saus du har. Så når du tar de av så dasker du på litt teriyakisaus, nom nom nom!

La først litt spinat rundt på tallerknen, så litt spiraler med squash. Deretter to gode skjeer med mangosalat og toppet med fire-fem skiver laks. OG en dæsj terayakisaus!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *