Kong Oscar hjelper meg i tidsklemma

Det er ikke alltid jeg har tid til å lage masse greier før jobb, heller ikke kjappe måltider.  Men jeg har uansett alltid noe smakende på lur. Denne gangen hadde jeg 15 minutter på å lage mat og spise den opp, så da ble det kjappe knekkebrød og heller litt deilig drikke. Det eneste egenlagde er persilleoljen over thai tunfisken. Sistnevnte har blitt en av mine favoritter! Kong Oscar har et par forskjellige typer tunfisk på boks, hvor av to av dem er utprøvd og har falt i smak. Thai tunfisk er blitt favoritten, akkurat passe spicy og kan brukes på knekkebrød eller brødskive eller til andre sideretter.

Har også smakt tomat og basilikum varianten, den er litt tammere og jeg ville kanskje heller brukt den på brød med litt mozarella og ferske tomatskiver.

Hadde en flaske med noe tonic (husker ikke navnet i farta) med litt kryddersmak. Hadde også sitrusfrukt som måtte brukes og nå i skrivende stund klarer jeg ikke å huske hva de heter for alt i verden. Jeg har googlet, men finner ikke ut noe som kan passe. For ifølge wikipedia kan det enten være Kabosu eller Sudachi, som stemmer med mengde steiner, farge og størrelse. Men akkurat nå aner jeg ikke hva det er!! Kjøpt på asiamat, smaker litt blanding av lime og appelsin. Fars kone bruker det ofte i dressinger eller over grillkjøtt. Den er syrlig, men samtidig søt. Vet du hva det er?

Så for å gjøre et enkelt ble det knekkis med majones, Kong Oscars thai tunfisk og persilleolje.

Persilleolje

  • en neve bladpersille
  • olivenolje til salat

Kvernet persilla med stavmikser og tilsatte olje til ønsket konsistens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *