Ome-vanskelig

Planen var å lage en omelett, det ble feil! På hybelen har det vært begrenset utstyr, noe som har gjort at enkelte ting går dårlig. Til og med noe så enkelt som en liten omelett. Stålpanna ville ikke gi slipp og det ble et rufsete forsøk på omelett. Men om ikke annet så smakte den ganske godt.

Her kan du bruke alt du har i kjøleskapet nesten; potet, alle typer løk, paprika, purre, squash, tomater, sopp, urter osv. Det er bare fantasien og innholdet i ditt kjøleskap som bestemmer.

Resteomelett:

  • 1/2 løk
  • 1/3 paprika
  • 3 egg
  • litt revet parmesan
  • salt og pepper
  • 1/6 grønn paprika
  • oliven

Varmet panna middels, tilsatt olje. Når den rant heiv jeg oppi skivet løk og paprika. Knuste tre egg i en bolle og en dæsj vann, rørte sammen. Når løken ble glassaktig helte jeg egga over og litt parmesan. La på lokk og lot det stå et par minutter til den ble fast i bunnen og opp til bare litt var rennende på toppen. Prøvde så å flippe den, men den satt dønn fast. Så fikk skrapet den løst slik at alle flater ble snudd og stekt. Vanligvis ville jeg slengt hele panna i ovnen et minutt for at toppen skal stivne, men har man ikke ovn så har man ikke. Og det siste man vil ha er rå eggehvite til frokost. Kuttet opp grønn paprika og la oliven i en skål. Slang omekatastrofen på tallerken og litt parmesan. Smakte godt, selv om den ikke var så lekker å se på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *