Hot blomsterpasta

Det går ikke en eneste uke uten at jeg craver pasta. Jeg bare må, må MÅÅÅ ha det! Og denne gangen ville jeg ha noe enkelt til lunsj, noe som lagde seg selv litt. Så da ble det deilige karbofylt pasta.

Lunsjen bestod av pasta med smørsaus, parmesan og blomster. Blomstene kom fra marka utenfor, selvplukket sukkertopper og italiensk fiore caliente krydderblanding. Den var en smule mer spicy enn hva jeg husket fra sist gang jeg brukte den, men fikk reddet den i siste lita. Ved siden av ble det litt Pukka lakris te og ananasjuice.

Hot blomsterpasta

Oppskrift for ca en person.
Du kan bruke hvilke som helst spiselige blomster du ønsker. Det er mange fine blomster som smaker allright og som ser dødsfint ut på tallerkenen. Bare pass på at de ikke tar de som dreper deg, det er ikke lurt… Sjekk feks. moseplassen for tips (eventuelt botaniske bøker slik at du ikke blir grønn).

  • 1 neve pasta (eller så mye du vil spise)
  • 50 g smør
  • 80 g parmesan
  • 1 fersk chili
  • 3 fedd hvitløk
  • olivenolje
  • 10 sukkertopper (rødkløver)
  • Italiensk spicy blomsterkrydder (eller krydderblanding med chiliflak, eventuelt tørket spiselige blomster)
  • salt og pepper

Sukkertoppene legges i fryseren 10-15 minutter, slik at småkryp går i dvale. Kok opp vann til pasta og finhakk hvitløk og chili. Sleng oppi pasta når vannet fosskoker og en klype salt. Senk varmen litt og kok pastaen til den er al dente (gjerne to minutter minus oppgitt koketid). Dask sukkertoppene lett for å få ut småkryp. Napp ut blomstene fra bladene og toppen og rens/skyll for lort og småkryp. Legges på tørkepapir til etterpå. Varm panna og ha oppi smør til det blir gyllent, tilsett så hvitløk og la den surre ett minutts tid. Så litt chili og krydder. Ta panna av stekeplata og rør inn ønsket mengde pasta og halve parmesanen. Smak til med salt, pepper og chiliflak. Tilsett mer parmesan og sukkertoppene ved servering. Vel bekomme!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *